Kuva: Marja Ollakka

Technopolis investoi 39 miljoonaa euroa laajennushankkeisiin Kuopiossa ja Tampereella -tulos ja liikevaihto laskivat

23.08.2018 09:38 - Jussi Häkkilä

Oululainen Technopolis investoi yhteensä 39,3 miljoonaa euroa laajennushankkeisiin olemassa olevilla kampuksillaan Kuopiossa ja Tampereella.

Oululainen Technopolis investoi yhteensä 39,3 miljoonaa euroa laajennushankkeisiin kampuksillaan Kuopiossa ja Tampereella. Kuopiossa Microkadun kampuksen vuokrattava pinta-ala kasvaa 6 800:lla neliömetrillä. Investoinnin arvo on 12,1 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat välittömästi ja päättyvät ensi vuoden elokuussa.
Tampereella laajennetaan rakenteilla olevaa Asemakeskuksen kampusta, jonka rakennustyöt käynnistyivät helmikuussa. Toisen vaiheen investoinnin arvo on 27,2 miljoonaa euroa. Toinen vaihe lisää vuokrattavaa pinta-alaa 7 300:lla neliömetrillä 20 500:een neliömetriin. Toisen vaiheen rakennustöiden on määrä alkaa tämän kuun aikana ja päättyä vuoden 2020 heinäkuussa.

Technopoliksen tämän vuoden tammi-kesäkuun liikevaihto laski viime vuodesta 3,2 prosenttia 87,2:aan miljoonaan euroon. Tulos laski 27,4:ään miljoonaan viime vuoden 30,1:stä miljoonasta eurosta.  Yhtiö arvioi, että sen liikevaihto on tänä vuonna viime vuoden tasolla. Käyttökatteen arvioidaan olevan viime vuoden tasolla tai hieman matalampi.

Lue myös: Oulun Technopoliksen kiinteistöihin aurinkovoimaloita

Kilpailut

Uusimmat