LNG-yhtiö Skangas ja Finnsementti Oy tekivät sopimuksen nesteytetyn maakaasun toimittamisesta Raahen kuonajauhetehtaalle

15.08.2018 11:35 - Ari Kettukangas

Finnsementti käyttää LNG:tä kuonajauheen valmistusprosessissa raaka-aineen kuivaamiseen. Energian vaihdos polttoöljystä LNG:hen parantaa hyötysuhdetta ja vähentää yhtiön hiilidioksidipäästöjä.

LNG-yhtiö Skangas ja sementinvalmistaja Finnsementti Oy ovat solmineet sopimuksen nesteytetyn maakaasun toimittamisesta Raahen kuonajauhetehtaalle tuotannon prosesseihin. Finnsementti käyttää LNG:tä kuonajauheen valmistusprosessissa raaka-aineen kuivaamiseen. Energian vaihdos polttoöljystä LNG:hen parantaa hyötysuhdetta ja vähentää yhtiön hiilidioksidipäästöjä. LNG toimitetaan Finnsementin Raahen kuonajauhetehtaalle säiliöautolla Tornion MangaLNG Oy:n -terminaalista, jossa Skangas on osakkaana. Käyttökohteessa LNG höyrystetään takaisin kaasumaiseen muotoon. Skangasin emoyhtiön Gasumin tekniset palvelut suunnittelee ja toteuttaa LNG:n käyttöönottoon liittyvät laitetoimitukset ja asennustyöt Raahen kuonajauhetehtaalla. LNG:n avulla voidaan korvata öljypohjaisten polttoaineiden käyttöä myös teollisuudessa, energiantuotannossa ja raskaassa maantieliikenteessä. LNG:n käyttö öljyn sijaan vähentää merkittävästi hiukkas-, sekä rikkidioksidi-, hiilidioksidi- ja typenoksidipäästöjä. LNG:n käyttö mahdollistaa nesteytetyn biokaasun käyttöön siirtymisen ilman lisäinvestointeja. LNG täyttää myös meriliikenteen rikkidirektiivin vaatimukset ja myös tulevaisuuden tiukemmat päästörajoitukset.

Lue myös: Juhlarahaston keräys lähti ripeästi liikkeelle Raahessa

Kilpailut

Uusimmat