Pohjois-Pohjanmaalle maakunnan kattava digituen verkosto

09.08.2018 14:42 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaalla kootaan yhteen digituen verkosto koko maakunnan alueelta. Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen ICT-vastuuvalmistelija Juhani Heikkaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Pohjois-Pohjanmaalla kootaan yhteen digituen verkosto koko maakunnan alueelta.  Tukitoiminnan avulla parannetaan asukkaiden digitaitoja, edistetään sähköisten palveluiden tunnettavuutta ja lisätään ymmärrystä alueen digituen tarpeesta. Tavoitteena on koota yhteen aktiivinen digitukiverkosto, joka kattaa koko maakunnan hyödyntäen nykyisiä palvelupisteitä, sähköisiä tukipalveluja ja aktiivisia kansalaisia. Keskeisiä toimijoita ovat mm. alueen kunnat, erilaiset asiakas- ja yhteispalvelupisteet, kirjastot, TE-toimisto, KELA, järjestöt, opetus- ja tutkimuslaitokset ja yksityiset toimijat. Kokonaisuus koostetaan maakunnalliseksi toimintasuunnitelmaksi, joka konkretisoi digitukiverkoston kehittämisen ja toiminnan.

Digituen kehittäminen aloitetaan valtakunnallisesti viidellä pilotilla, jotka ovat Lapin sairaanhoitopiiri sekä Pohjois-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan ja Uusimaan maakuntaliitot. Alueelliset pilotit ovat osa valtakunnallisen digituen toimintamallin kehittämistä.

Lue myös: Kokkolaan älykkään tiedonhallinnan osaamiskeskus 

Kilpailut

Uusimmat