Oulun Rajakylän kirjastoa voi nyt käyttää myös omatoimisesti

06.08.2018 11:37 - Jussi Häkkilä

Oulun 11. omatoimikirjasto aloitti tänään toimintansa Rajakylän kirjastossa. Jussi Häkkilän haastateltavana alueellinen kirjastopalvelupäällikkö Minna Männikkö.

Oulun 11. omatoimikirjasto aloitti tänään toimintansa Rajakylän kirjastossa. Omatoimiaikoina asiakkaat voivat asioida kirjastossa myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Omatoimikirjastoon pääsee maanantaista perjantaihin kello 9-21 ja lauantaista sunnuntaihin kello 9-17. Henkilökunta on paikalla palvelemassa asiakkaita entiseen tapaan maanantaista keskiviikkoon kello 12-19 ja torstaista perjantaihin kello 10-17.

Omatoimiaikoina kirjastoon pääsee voimassaolevalla OUTI-kirjastokortilla sekä OUTI-verkkokirjaston PIN-koodilla. Alle 16-vuotias saa omatoimikirjaston käyttöoikeuden huoltajan suostumuksella. Omatoimiaikana asiakas voi noutaa varauksia sekä lainata ja palauttaa automaateilla. Myös asiakastietokoneet ja lehtilukusali ovat käytettävissä. Tulostaminen ja kopioiminen sen sijaan on mahdollista vain kirjaston palveluaikoina henkilökunnan ollessa paikalla. Kirjaston turvallisuutta valvotaan tallentavalla kameravalvonnalla.

Ensimmäinen omatoimikirjasto Oulussa avattiin Pateniemeen vuoden 2014 maaliskuussa. Kirjaston käyttäjät ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan.

Lue myös: Ylivieskan kirjasto juhlii

Kilpailut

Uusimmat