Kuva: Jussi Häkkilä

Raahen ilmanlaadun mittausraportti valmistunut

16.07.2018 11:46 - Jussi Häkkilä

Raahen alueella viime vuonna tehtyjen ilmanlaadun mittausten raportti on valmistunut.

Raahen alueella viime vuonna tehtyjen ilmanlaadun mittausten raportti on valmistunut. Jatkuvatoimiset mittausasemat sijaitsivat keskustassa Fellmanin puistokadulla, Merikadulla ja Lapaluodossa Ahtaajankadulla.

Raportin mukaan Raahen keskustassa mitatut hengitettävien hiukkasten vuorokausi- ja vuosikeskiarvot olivat Suomen puhtaimmassa neljänneksessä. Lapaluodossa hiukkaspitoisuudet ovat keskustaa suuremmat.
Asutukseen vaikuttavat rikkidioksidipitoisuudet olivat Raahessa viime vuonna suurteollisuuspaikkakuntien keskikastia. Typpidioksidipitoisuudet olivat Raahessa Suomen mittausasemien keskipaikkeilla.
Ilman metallipitoisuudet ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana laskeneet hieman Lapaluodossa ja pysyneet Merikadulla keskimäärin samana. Merikadun mittauspisteellä ylittyi alempi arviointikynnys nikkelin osalta.

Tämän vuoden alusta alkaneella viisivuotisjaksolla tarkkailuita on muutettu siten että Merikadun rikkidioksidi- ja hiukkaspitoisuusmittaukset loppuivat ja metallipitoisuuksia määritetään vuoden jakso viisivuotiskauden aikana. Lapaluodon hengitettävien hiukkasten massapitoisuuden määritys on muuttunut jaksottaisesta vuorokausinäytteenotosta jatkuvaan tuntikeskiarvojen määrittämiseen.

Lue myös: Siitepölyä ilmassa -allergikot oireilevat

Kilpailut

Uusimmat