Maanmittauslaitoksen ilmakuvaus- ja laserkeilauskausi on käynnistynyt.
Lapin yliopiston Rovaniemen kampuksella on tällä viikolla mitattu, mitä radioaktiivisia aineita ihmisessä on ja kuinka paljon ihminen säteilee.
Geologian tutkimuskeskus tekee geofysiikan mittauksia Kuusamon ja Posion kuntien alueilla tämän ja ensi vuoden aikana.
Maanmittauslaitoksen mukaan viime vuonna tehtiin 55 700 kiinteistökauppaa, 11,6 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.
Maanmittauslaitos jäi vuotuisesta ilmakuvausten ja laserkeilausten tavoitteistaan lentokoneen moottorin hajottua ja kesän huonojen säiden takia.
Suomenlinnan lautta Ehrensvärd ja Kemin jäänmurtaja Sampo olivat mukana Euroopan avaruusjärjestön rahoittamassa tutkimuksessa, jossa helpotettiin laivojen kulkua jäässä ja pimeässä satelliittipaikannuksella ja tekoälyllä.
Maanmittauslaitokselta palvelupäällikkö Suvi Väärälää haastattelee Jussi Häkkilä.
Maanmittauslaitoksen ilmakuvaus- ja laserkeilauskausi on käynnistynyt.
Heikon jään aluetta ei voida merkitä järvelle, koska tilanne elää koko ajan. Tämän vuoksi liikkumista Kuivasjärven jäällä tulee talven aikana välttää.
Maanmittauslaitoksen mukaan tehtyjen kiinteistökauppojen määrä lisääntyi viime vuonna koronasta huolimatta.
Metsähallitus valmistelee tuulimittausten aloittamista Simon Lyypäkin tuulivoimapuiston hankealueella.
Tämän vuoden tammi-heinäkuussa Suomessa tehtiin 43 700 kiinteistökauppaa, 15 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona.
Maanmittauslaitos päivittää peruskartta-aineistoa Kemijärven, Sallan, Savukosken, Pelkosenniemen, Ranuan, Posion ja Inarin kuntien alueella ensi kuun alusta alkaen.
Viime vuonna kiinteistökauppa oli Maanmittauslaitoksen mukaan edellisvuotta vilkkaampaa.
Uuden rengasmittauslaitteiston kehittämisessä Oulun yliopiston tutkijat ovat tehneet yhteistyötä Nokian Raskaiden Renkaiden sekä ruotsalaisten VTI:n, Volvon ja Scanian kanssa. Nokian Raskaiden Renkaiden tuotepäällikön Teppo Siltasen mukaan uusi mittauslaitteisto mahdollistaa nopean ja luotettavan rengastestauksen.
Projektitutkija Niina Palmua Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.