Vaalassa käyttöön elinvoimasopimusmalli ensimmäisenä Pohjois-Pohjanmaalla

17.05.2018 08:33 - Jussi Häkkilä

Vaalassa allekirjoitetaan elinvoimasopimus ensimmäisenä kuntana Pohjois-Pohjanmaalla. Maaseudun arjen palveluverkostohankkeen verkostokoordinaattori Terttu Piippoa Lapin liitosta haastattelee Jussi Häkkilä.

Vaalassa allekirjoitetaan ensi maanantaina elinvoimasopimus ensimmäisenä kuntana Pohjois-Pohjanmaalla. Sopimuksessa eri toimijat sitoutuvat yhdessä edistämään ja toteuttamaan kunnan arvojen mukaisesti kuntastrategiaa, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. 

Sopimuksessa luodaan kunnan toimijoiden yhteisen kehittämisen ja hyvinvoinnin edistämisen eli elinvoimaisuuden sopimusmalli. Se suuntaa toimintaa asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseen, edistää yhteistyötä eri toimijoiden kesken ja mahdollistaa tasavertaisen kumppanuuden eri toimijoiden kesken.

Elinvoimasopimus on kehitetty Lapin liiton ja Pohjois-Pohjanmaan liiton yhteisessä Maaseudun arjen palveluverkosto -hankkeessa, jonka päämääränä on lisätä harvaan asuttujen alueiden ihmisten hyvinvointia ja arjen turvallisuutta sekä ehkäistä syrjäytymistä.

Lue myös: Vaalassa juhlistetaan Pelson vankilan säilymistä

Kilpailut

Uusimmat