Viisikanta-rakennussuojelupalkinto Takalon pihapiirille Oulun Korvenkylään ja kunniakirja ravintola Anorakille Kajaaniin

15.05.2018 00:00 - Mika Kuki - Luettu 165 kertaa

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kulttuuriympäristötoimikunnat ovat päättäneet myöntää Viisikanta-rakennussuojelupalkinnon tänä vuonna Takalon pihapiirille Oulun Korvenkylään ja Viisikanta-kunniakirjan ravintola Anorakille Kajaaniin.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kulttuuriympäristötoimikunnat ovat päättäneet myöntää  Viisikanta-rakennussuojelupalkinnon tänä vuonna Takalon pihapiirille Oulun Korvenkylään ja Viisikanta-kunniakirjan ravintola Anorakille Kajaaniin.

Viisikanta-palkinto myönnetään Oulun Korvenkylässä sijaitsevalle Takalon pihapiirille alkuperäisessä asussa säilytetyn pihapiirin esimerkillisestä restauroinnista. Takalon omistavat Leena Koskela sekä hänen tyttärensä Kaisa ja Sanni Koskela. Viisikanta-kunniakirja myönnetään Anorak Society Oy:lle Kajaanissa osoitteessa Brahenkatu 3 sijaitsevan vanhan kirjastotalon perinteitä kunnioittavasta rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksesta ravintolakäyttöön.

Viisikanta-palkinto jaetaan vuosittain ja sillä palkitaan esimerkillisesti korjattuja ja ylläpidettyjä rakennuksia ja pihapiirejä tai erityisen hyvin perinteisen rakennuskulttuurin ja ympäristön huomioonottavia kaavoja tai muita merkittävästi rakennetun ympäristön säilymistä edistäviä tekoja.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Viisikanta -rakennussuojelupalkinto viidelle kohteelle

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat