Merivartiosto varoittaa heikkenevistä merijäistä

20.04.2018 08:45 - Jussi Häkkilä

Merivartiosto varoittaa nopeasti muuttuvista jääolosuhteista merialueella. Ilmatieteen laitoksen jääpalvelusta jääasiantuntija Jouni Vainiota haastattelee Jussi Häkkilä.

Merivartiosto varoittaa nopeasti muuttuvista jääolosuhteista merialueella. Merivartioston eilinen ilmatyynyaluksella tehty kierros osoitti, että kevät etenee kovaa kyytiä. Jäitä on vielä toistaiseksi kohtalaisen hyvin, mikä näkyi ulkoilijoiden määrässäkin. Merivartiosto havaitsi mm. Toppilansalmen suun olevan jo osin täysin sulana. Oulunsalon Varjakan edustalla, Varjakansaaren länsipäästä löytyi niinikään useita sulapaikkoja. Kraaselin kaivanto oli virtauksista johtuen täysin sula ja hyvin lähellä sitä istuskeli useita pilkkimiehiä. Rohkeimmat pilkkimiehet havaittiin Hartaanselän jäänrippeiden reunoilta.
Pilkkijöiden ja muiden jäälläliikkujien toivotaan pitävän jäänaskaleita ja kelluttavia varusteita mukanaan. Aamulla jää voi vielä kantaa, mutta päivän aikana jää voi ohentua niin, että se pettää. Kyseisiä tapauksia sattuu valitettavasti joka kevät. Minkäänlaisilla moottoriajoneuvoilla jääpeitteelle ei enää kannata mennä.

Lue myös: Järkeä jäälle

Kilpailut

Uusimmat