Kuva: Radio Pooki

Oulun poliisin nopeusvalvontamaratonin saldo 109 ylinopeutta

19.04.2018 14:16 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisilaitoksen suorittamassa tänä aamuna päättyneessä nopeusvalvontamaratonissa jouduttiin puuttumaan vuorokauden aikana 109:ään ylinopeuteen.

Oulun poliisilaitoksen suorittamassa tänä aamuna päättyneessä nopeusvalvontamaratonissa jouduttiin puuttumaan vuorokauden aikana 109:ään ylinopeuteen. Määrää voidaan poliisin mukaan kokonaisuutena pitää vähäisenä suhteutettuna valvonnan määrään. Tosin Kainuussa poliisin puuttumisen kohteena oli kuljettajia enemmän suhteessa muuhun poliisilaitoksen alueeseen. Valtaosalla kuljettajista oli tieto tehostetusta valvonnasta. Kovin suuria nopeusrajoitusten ylityksiä ei havaittu.

Poliisipartioiden havainto oli, että yksi selkeä syy ylinopeuksiin oli ajatusten karkaaminen muualle ajamisesta. Valvonta keskittyi paikkoihin, joista on tullut palautetta valvonnan tarpeesta. Poliisi saikin kiitosta valvonnasta.

Vuorokauden mittainen nopeusvalvontamaraton toteutettiin samaan aikaan yli 20:ssa Euroopan maassa. Valvonnan ja siihen liitetyn tiedottamisen tavoitteena on ennaltaestää liikenneonnettomuuksia ja saada kuljettajat kiinnittämään huomiota ajonopeuksiin.

Lue myös: Poliisia pakoilleet murtoveikot kolaroivat Oulunsalossa -kolme loukkaantui

Kilpailut

Uusimmat