Oulainen toivoo Oulaskankaan sairaalan toiminnan turvaamista

16.04.2018 12:49 - Jussi Häkkilä

Oulaisten kaupunki luovutti tänään muistion perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle Oulaskankaan sairaalan toiminnan turvaamisesta.

Oulaisten kaupunki luovutti tänään muistion perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle Oulaskankaan sairaalan toiminnan turvaamisesta. Valvira on vaatinut Oulaskankaan synnytyssairaalan toiminnan sulkemista, ja vaikka Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on korjannut kaikki toimintaa kohtaan esitetyt puutteet, ei virasto ole kantaansa muuttanut. Nyt asia on saatettu sairaanhoitopiirin hallituksen yksimielisellä päätöksellä korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi. Tässä tilanteessa epävarmuus sairaalan synnytysten jatkumisen suhteen jatkuu, mikä näkyy muistion mukaan mm. siinä, miten sairaalan kätilöresurssi saadaan turvattua.
Lisäksi sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu asetusta, jossa leikkaustoimintaa harjoittaville, ympärivuorokautisen laajan päivystysyksikön sairaaloille ollaan asettamassa 30:n minuutin aikamääre. Käytännössä tällaisen asetuksen säätämisellä lopetettaisiin muistion mukaan Pohjois-Pohjanmaalla kaikki erikoissairaanhoidoksi luokiteltava leikkaustoiminta Raahen sairaalassa sekä Kuusamossa.
Oulaskankaan sairaalan leikkaustoiminnan jatkamisen puolesta puhuvat muistion mukaan myös sairaalan välittömässä yhteydessä toimiva Taukokangas-säätiön omistama kuntoutuslaitos, sekä Oulaisissa käynnissä oleva sairaanhoitajakoulutus.

Lue myös: Sairaanhoitopiiri jätti Oulaskankaasta vastaselityksen KHO:lle

Uusimmat