Sairaanhoitopiiri jätti Oulaskankaasta vastaselityksen KHO:lle

29.01.2018 17:43 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri antoi tänään vastaselityksen Korkeimmalle hallinto-oikeudelle Oulaskankaan synnytystoiminnasta. PPSHP:n kuntayhtymän hallituksen hyväksymä selitys on vastaus Valviran oikeudelle toimittamaan lausuntoon.

Korkeimmalla hallinto-oikeudella on käsiteltävänä PPSHP:n valitus Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen kumoamiseksi. Hallinto-oikeus päätti syyskuussa 2017, että synnytystoiminta Oulaskankaalla on lopetettava tulevan kesäkuun loppuun mennessä.

KHO:lle antamassaan lausunnossaan Valvira toteaa, ettei sairaanhoitopiiri ole esittänyt valituksessaan seikkoja tai selvitystä, joiden perusteella lopettamispäätöstä olisi syytä muuttaa. PPSHP:n vastaselityksessä vastataan niihin asioihin, joissa Valvira on havainnut puutteita tai huomauttanut, etteivät asiat ole ilmenneet tarpeeksi selvästi aikaisemmista PPSHP:n selvityksistä.

Oulaskankaan synnytystoimintaa on uudistettu vastaamaan tämän hetken vaatimuksia viime vuoden aikana. Huomiota on kiinnitetty erityisesti vastasyntyneiden hoitoon. Vastaselityksessä kerrotaan, miten synnytystoiminnan resursseja ja osaamista on varmistettu, millainen työnjako vastasyntyneiden hoidossa OYS:n ja Oulaskankaan välillä on, sekä millaisia laitteita ja koneita Oulaisissa on käytössä.

PPSHP on hakenut toukokuussa 2017 sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupaa Oulaskankaan sairaalan synnytysten jatkamiseksi. Ministeriö käsittelee hakemuksen vasta, kun korkein hallinto-oikeus on antanut asiassa ratkaisunsa lainsäädännön edellyttämien laatu- ja potilasturvallisuusvaatimusten täyttymisestä.

Kilpailut

Uusimmat