Kuva: Poliisi

Lassila & Tikanoja suunnittelee materiaalitehokkuuskeskusta Kiimingin Välimaalle

06.03.2018 09:17 - Jussi Häkkilä

Lassila & Tikanoja suunnittelee uuden materiaalitehokkuuskeskuksen perustamista Oulun Kiimingin Välimaalle.

Lassila & Tikanoja suunnittelee uuden materiaalitehokkuuskeskuksen perustamista Oulun Kiimingin Välimaalle. Keskuksessa olisi tarkoitus kehittää uusia käsittelymenetelmiä sekä jatkojalostaa teollisista sivuvirroista ja maamassoista uudelleenkäytettäviä materiaaleja ja siten edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä. Materiaalitehokkuuskeskuksen rakentaminen aloitettaisiin ensi vuonna ja toiminta alkaisi seuraavana vuonna. Toiminta-ajaksi on arvioitu vähintään 50 vuotta.

Keskukseen vastaanotettaisiin materiaaleja ja jätteitä pääasiassa Pohjois-Suomesta. Keskuksessa jätteitä ja muita materiaaleja vastaanotettaisiin, käsiteltäisiin, välivarastoitaisiin, hyödynnettäisiin, toimitettaisiin muualle käsiteltäväksi tai hyödynnettäväksi ja tarvittaessa loppusijoitettaisiin.

Välimaalla on aiemmin toiminut Kiimingin kunnan yhdyskuntajätteen kaatopaikka, jonne ei ole otettu jätteitä vastaan vuoden 2003 jälkeen. Lisäksi Kiertokaari Oy:llä on ympäristölupa Välimaalle sijoittuvalle pilaantuneiden maiden käsittelykeskukselle. Välimaan alueesta on Oulun kaupungin toimesta suunniteltu seudullista kiertotalousaluetta, jonne voi tulevaisuudessa sijoittua myös muita toimijoita ja toimintoja.

Lue myös: Liminka, Muhos, Tyrnävä ja Utajärvi solmivat jätehuoltopalvelusopimuksen Kempeleen Jätekuljetus ky:n kanssa

Kilpailut

Uusimmat