Oulun museo- ja tiedekeskus Luupista amanuenssi Tarja Kekäläistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kiimingin Syke-talon viereen valmistui joulukuussa noin 8000 neliön uudisrakennus, joka korvaa entisen Jokirannan koulun tilat. Uusi koulu on nimeltään Kiiminkipuiston koulu, ja se sijaitsee osoitteessa Viitantie 6.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa maantien 8460 parantamiseksi ja Jokikylän sillan uusimiseksi Oulun Haukiputaalla.
Valtatien 4 siltatyömaalla väliaikainen silta uhkaa romahtaa Kiiminkijokeen. Silta on pois käytöstä korjaustöiden ajan.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen maantielle 8460 Jokikylän sillan kohdalle yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.
Kiimingin Alakylässä tuhoutui koulurakennus tulipalossa eilisiltana. Rakennus oli opetuskäytössä ja siellä oli opetustilat n. 100 oppilaalle. Paikalla oli useita Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen yksiköitä.
Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut käynnistää Viitantien ja Urheilutien peruskorjauksen. Työt valmistuvat heinäkuussa 2021.
Oulun kaupunki rakennuttaa CircVol-hankkeen yhteydessä Kiimingin Välimaan kiertotalousalueelle vesiensuojelurakenteen, jossa hyödynnetään biohiiltä ja puuhaketta alueen hulevesien suodattamiseen.
Sähköttömiä asiakkaita oli yhteensä n. 500. Vian syystä ei ole vielä tietoa.
Ylikiimingissä Ouluntien ja Muhostien risteyksen kohdalla tapahtui perjantaina kello 15 aikaan liikenneonnettomuus, jossa pyöräilemässä ollut 11-vuotias lapsi törmäsi bussin kanssa. Alustavan tiedon mukaan hänellä oli lähinnä ruhjevammoja. 7-vuotias lapsi puolestaan jäi auton töytäisemäksi Oulussa Kaitoväylällä perjantaina kello 16 aikaan. Alustavan tiedon mukaan hän oli loukannut kasvojaan. Poliisi tutkii tätäkin tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Sähkönjakelu oli poikki eilen Kiimingissä Kuusamontien ympäristössä Purontieltä Hillintielle ulottuvalla alueella.
Viankorjaus on käynnissä ja arvion mukaan sähkönjakelu saadaan palautettua n. klo 16 00 mennessä.
Minna Hernbergiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus selvittää Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan liiton kanssa mahdollisuutta parantaa valtatietä 20 nykyiselle paikalleen rakentamalla se nelikaistaiseksi keskikaiteelliseksi tieksi Korvenkylän ja Kiimingin välillä.
Kuljettajaa epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, ajoneuvorikkomuksista ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Oulun Kiimingin keskustaan rakenteilla olevan Jokirannan koulun on määrä valmistua ensi vuoden joulukuussa.