Kuva: Kalajoki.fi

Valtakunnallinen Liikkuva koulu -palkinto Ouluun ja Turkuun

26.01.2018 12:52 - Jussi Häkkilä

Vuoden 2017 valtakunnalliset Liikkuva koulu -palkinnot on myönnetty Oulun ja Turun kaupungeille.

Vuoden 2017 valtakunnalliset Liikkuva koulu -palkinnot on myönnetty Oulun ja Turun kaupungeille. Palkitsemisperustelujen mukaan Oulun kaupunki on kehittänyt määrätietoisesti Liikkuva koulu -toimintaansa. Oulun opetustoimi on sitoutunut toimintaan, ja yhteistyö opetus-, nuoriso- ja liikuntatoimien välillä on vahvaa. Kaupungilla on toimiva yhteistyö myös yliopiston, liikunnan aluejärjestön ja paikallisen urheiluopiston kanssa. Oulu on valtakunnallisesti ja alueellisesti aktiivinen oman osaamisensa jakamisessa muille kunnille.

Palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa per palkittava. Palkintorahat tulee käyttää oppilaiden tai koko kouluyhteisön liikkumisen edistämiseen kouluympäristössä. Palkinnot jakoi ylijohtaja Esko Ranto opetus- ja kulttuuriministeriöstä tänään pidetyssä tilaisuudessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö yhteistyössä Opetushallituksen ja aluehallintovirastojen kanssa myöntää vuosittain Liikkuva koulu -palkinnot esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin rakentamiseksi kouluympäristössä. Palkitsemisen tarkoituksena on saada aikaan näkyvyyttä ja arvostusta liikkumisen, terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyölle koulussa, kannustaa käytännön toimijoita laadukkaan työn tekemiseen sekä tuoda esiin tehtyä ansiokasta työtä.

Lue myös: Vuoden Liikkuva koulu -palkinto Kärsämäen kunnalle

Kilpailut

Uusimmat