Kontio saapuu Perämerelle

19.12.2017 08:30 - Jussi Häkkilä

Liikennevirasto on tehnyt päätöksen ensimmäisen jäänmurtajan lähettämisestä Perämerelle. Arctian jäänmurtaja Kontio lähti liikkeelle Helsingistä eilisiltana ja se saapuu avustusalueelleen Perämerelle huomisaamuna. Kontion päällikkö Roy Erikssonia haastattelee Jussi Häkkilä.

Liikennevirasto on tehnyt päätöksen ensimmäisen jäänmurtajan lähettämisestä Perämerelle. Arctian jäänmurtaja Kontio lähti liikkeelle Helsingistä eilisiltana ja se saapuu avustusalueelleen Perämerelle huomisaamuna. Avustusalue käsittää aluksi Tornion, Kemin, Oulun ja Raahen väylät. Viime vuonna ensimmäinen jäänmurtaja lähti liikenteeseen kahdeksas päivä joulukuuta.

Leudon syksyn jäljiltä Perämeren alueen jäätilanne on tällä hetkellä helppo. Merenkulkuun vaikuttavaa jäätä on käytännössä vain Tornion edustalla. Kemin edustalla on kuitenkin uuden jään muodostusta Tornion ja Kemin risteykseen saakka. Oulussa uuden jään reuna ulottuu Kattilankallaan asti. Voimistuva lounaanpuoleinen tuuli saattaa aiheuttaa ongelmia, kun uusi jää alkaa liikkumaan väylillä. Myös kiintojään reunaan alkaa muodostua uusi sohjovyö.

Lue myös: Arctian uusin jäänmurtaja Polaris saapunut jäänmurtotehtäviin Perämerelle

Kilpailut

Uusimmat