Kuva: Fotolia

Biojalostamo Haapavedelle Kanteleen Voiman voimalaitoksen yhteyteen

18.12.2017 08:34 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa Kanteleen Voima Oy:n Haapaveden biojalostamohankkeen ympäristövaikutusten arvioinnista.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa Kanteleen Voima Oy:n Haapaveden biojalostamohankkeen ympäristövaikutusten arvioinnista. Lausunnossa todetaan, että mikäli hanke etenee lupavaiheeseen, arviointia on täydennettävä ELY-keskuksen lausunnossa todettujen puutteiden osalta. Puutteita on mm. hajun leviämisen selvittämiseen ja jäähdytysvesien Haapajärveen ja Pyhäjokeen aiheuttamien vaikutusten selvittämiseen liittyen.

Suunnitteilla on noin 65 000 tonnia bioetanolia tai vaihtoehtoisesti 130 000 tonnia bioöljyä tuottavan biojalostamon rakentaminen Haapaveden Eskolanniemeen Kanteleen Voima Oy:n olemassaolevan voimalaitoksen yhteyteen. Biojalostamo käyttää raaka-aineenaan metsäraaka-aineita, sahateollisuuden sivutuotteita ja kierrätyspuuta. Tarkoituksena on myös biojalostamolla syntyvien sivuvirtojen hyödyntäminen ja Haapaveden voimalaitoksen polttoainepohjan muuttaminen turvepainotteisesta puupainotteiseen polttoaineseokseen.

Lue myös: ELY-keskukselta lausunto Pietarsaaren Alholman bioetanolitehtaan ympäristövaikutusten arvioinnista

Kilpailut

Uusimmat