Kuva: Fotolia

Oulussa ryhdytty toimiin lastensuojelun palveluiden laadun parantamiseksi

07.11.2017 13:40 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut on ryhtynyt toimenpiteisiin Pohjois-Suomen aluehallintoviraston vaatimuksesta sosiaali- ja terveyspalvelujen ja erityisesti lastensuojelupalveluiden laadun parantamiseksi.

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut on ryhtynyt toimenpiteisiin Pohjois-Suomen aluehallintoviraston vaatimuksesta sosiaali- ja terveyspalvelujen laadun parantamiseksi.

Aluehallintovirasto kehotti puuttumaan asiaan erään lapsen asioiden noustua julkisuuteen rikosasian selvittelyn yhteydessä.

Aluehallintoviraston selvityksen mukaan Oulun kaupungin lastensuojelun menettelyssä on ilmennyt puutteita.  Aluehallintovirasto ja Valvira ovat tavanneet lastensuojelun johtoa sekä tehneet yhteisen ohjaus- ja valvontakäynnin hyvinvointipalveluihin ja lastensuojeluun. Tapaamisissa on käsitelty laajasti Oulun lastensuojelun tämän hetkistä tilannetta, palvelujen järjestämistä, johtamista, asiakastyötä, lastensuojelulain soveltamista, omavalvontaa sekä  lainsäädännön tuomia muutoksia sosiaalihuollon ammattihenkilöiden toiminnassa ja valvonnassa.

Oulun hyvinvointipalvelujen työntekijöiden perehdytyksen ja työskentelyn tueksi on valmistunut sähköinen, jatkuvasti päivitettävä laatu- ja toimintakäsikirja.
Lastensuojelupalvelut on myös organisoitu uudelleen. Yksi työntekijä toimii lapsen asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä koko asiakkuuden ajan. Aiemmin työntekijä vaihtui esimerkiksi avohuollosta sijaishuoltoon siirryttäessä. Lastensuojeluun on myös lisätty esimiesten, sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien virkoja.

Aluehallintovirasto katsoo, ettei asia tässä vaiheessa anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.

Lue myös: PSAVIlta ja Valviralta määräyksiä lastensuojelulain mukaisten määräaikojen valvonnassa Kalajoelle, Oululle, Kempeleelle ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle

Kilpailut

Uusimmat