Kuva: Jussi Häkkilä

Sähkön siirtohinnat nousevat Oulussa ja laskevat Yli-Iissä

07.11.2017 08:14 - Jussi Häkkilä

Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy nostaa sähkön siirtohintoja Oulun kantakaupungissa ja Kiimingissä ja laskee niitä Yli-Iin alueella ensi vuoden alusta.

Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy nostaa sähkön siirtohintoja Oulun kantakaupungissa ja Kiimingissä ja laskee niitä Yli-Iin alueella ensi vuoden alusta. Samalla se yhdistää Oulun ja Yli-Iin alueiden kaksi erillistä sähkön siirtohinnastoa, kun Energiaviraston myöntämä siirtymäkausi päättyy.
Siirtolaskun verollinen loppusumma nousee Oulun kantakaupungissa ja Kiimingissä keskimäärin 5,4 prosenttia. Yli-Iin alueella hinnat puolestaan laskevat noin 6,7 prosenttia. Asiakkaat saavat hinnanmuutoksesta kertovan kirjeen ja päivitetyn sähkön siirtohinnaston tämän kuun loppuun mennessä postitse.
Hinnankorotuksen taustalla on yhtiön investointiohjelman jatkuminen sähköverkon kunnostamisessa, kehittämisessä ja uudistamisessa. Päämääränä on, että vuonna 2028 asemakaava-alueella yksikään sähkökatko ei kestä yli kuutta tuntia eikä haja-asutusalueella yli 36 tuntia. Yhtiö investoi sähköverkkoon vuosina 2018-2022 noin 55 miljoonaa euroa.

Lue myös: Sähkönjakelun keskeytys ohi Oulujoen pohjoispuolella

Kilpailut

Uusimmat