Kuva: Poliisi

Eksyneet työllistäneet Oulun poliisia

01.08.2017 12:58 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisi on viime päivinä joutunut etsimään marjastamaan lähteneitä ja maastoon eksyneitä. Kuvassa poliisikoira Horkka, taustalla löytyneet marjastajat.

Oulun poliisi on viime päivinä joutunut etsimään marjastamaan lähteneitä ja maastoon eksyneitä. Viime perjantain ja eilisen välillä Oulun poliisilla oli 14 tehtävää, joissa marjastaja oli eksynyt maastoon. Kaikki eksyneet löydettiin. Osa eksyneistä opastettiin tien varteen soittamalla hälytyssireeniä, jolloin he osasivat suunnata tien varteen. Osa oli päätynyt niin kauas metsään, ettei sireenin ääni enää kuulunut. Silloin avuksi otettiin poliisikoira.
Eksyksissä olleet ehtivät olla maastossa enimmillään 12 tuntia.
Poliisi muistuttaa, että ennen maastoon lähtöä tulisi ilmoittaa läheisille minne ja milloin ollaan menossa. Maastoon tulisi myös ottaa mukaan kaveri, matkapuhelin sekä kartta ja kompassi. Etsinnän helpottamiseksi matkapuhelimeen kannattaa ladata hätäkeskuksen 112Suomi -sovellus, jolloin soittaja saadaan paikannettua tarkasti. Jos kaikesta huolimatta eksyy, kannattaa hakeutua avonaiselle näkyvälle paikalle. Lisäksi kirkkaan väriset vaatteet helpottavat etsintää.

Kilpailut

Uusimmat