Kuva: Helsinki Challenge/Oulun yliopisto

Kaksi oululaista tiedetiimiä mukana Helsinki Challenge-ideakilpailussa

01.06.2017 08:30 - Jussi Häkkilä

Kaksi oululaista tiedetiimiä on mukana Helsinki Challenge-ideakilpailussa, jossa tutkijat kehittävät ratkaisuja globaaleihin yhteiskunnallisiin ongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen ja väestön ikääntymiseen.

Kaksi oululaista tiedetiimiä on mukana Helsinki Challenge-ideakilpailussa, jossa tutkijat kehittävät ratkaisuja globaaleihin yhteiskunnallisiin ongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen ja väestön ikääntymiseen. Tammikuussa alkaneen kilpailun semifinaalivaiheeseen ensi viikolla osallistuu kaksikymmentä tutkijatiimiä. Marraskuussa päättyvän kisan pääpalkinto on 375 000 euroa.
Myonit-tutkijatiimi Oulun yliopistosta on kehittänyt uudenlaisen maa- ja kallioperän mittausmenetelmän, jolla voidaan löytää ja suojella maapallon arvokkaita pohjavesivarantoja. Menetelmä hyödyntää avaruushiukkasten käyttäytymistä maa- ja kallioperässä.
Toinen oululainen tiedetiimi Futurena puolestaan kehittää 3D-printattavaa minimunuaista. Pitkän tähtäimen tavoitteena on tulostaa oikean kokoinen munuainen, jota voidaan käyttää elinsiirroissa.

Kilpailut

Uusimmat