Kuva: Fotolia

Oululaiset ikääntyvät aiempaa onnellisempia

28.04.2017 11:21 - Jussi Häkkilä

Oululaisista ikääntyvistä yhdeksän kymmenestä kokee olevansa onnellinen. Eniten onnellisuutta yli 58-vuotiaille tuovat lapset ja lastenlapset, parisuhde ja ystävät.

Oululaisista ikääntyvistä yhdeksän kymmenestä kokee olevansa onnellinen. Eniten onnellisuutta yli 58-vuotiaille tuovat lapset ja lastenlapset, parisuhde ja ystävät.
Tiedot käyvät ilmi Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden viime vuoden lopulla toteuttamasta kyselystä, jolla kartoitettiin 58 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien oululaisten mielipiteitä hyvinvoinnista ja elämän odotuksista.
Aiempiin tutkimuksiin verrattuna onnellisuuden kokemus oli lisääntynyt. Nuoremmilla ikäluokilla onnellisuus oli yleisempää kuin yli 75-vuotialla, mikä saattaa osaltaan selittää tuloksen. Myös yksinäisyyden kokemus oli vähentynyt. Nyt noin viidesosa vastaajista koki olevansa yksinäinen. Edellisessä tutkimuksessa yksinäisyyttä koki joka neljäs. Joka toiselle vastaajalle huolta ja murhetta tuottaa oma terveys. Myös ikääntymisestä ja julkisten palveluiden tulevaisuudesta oltiin huolissaan.
Avoimissa palautteissa kiitosta saivat mm. kulttuuri- ja liikuntapalvelut, joukkoliikenne ja kevyen liikenteen väylät. Myös sosiaali- ja terveyspalvelut saivat kiitosta. Moitteita tuli erityisesti terveyspalveluille aikojen saannista ja laboratoriopalveluiden heikkenemisestä.

Ikääntyvien hyvinvointikyselyn tulokset antavat tietoa kunnan hyvinvoinnin edistämiseen, jonka merkitys korostuu sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyessä maakunnan järjestämisvastuulle. Jatkossakin hyvinvointikysely on tarkoitus toteuttaa joka neljäs vuosi.

Kilpailut

Uusimmat