Kuva: Fotolia

Puukauppa käy Pohjois-Suomessa

20.03.2017 09:15 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen puukauppa on käynyt alkuvuonna Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n mukaan vilkkaasti. Tammi-helmikuun ostomäärä, noin 1 125 000 kuutiometriä, on kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkukuukausina.

Pohjois-Suomen puukauppa on käynyt alkuvuonna Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n mukaan vilkkaasti. Tammi-helmikuun ostomäärä, noin 1 125 000 kuutiometriä, on kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkukuukausina. Kainuussa alkuvuoden ostomäärä, noin 270 000 kuutiota, oli neljänneksen viime vuoden tammi-helmikuuta suurempi. Pohjois-Pohjanmaan noin 599 000 kuutiota oli noin kymmenen prosenttia viime vuoden tammi-helmikuuta suurempi. Lapissa kauppaa käytiin noin 257 000:lla kuutiolla, hieman viime vuoden tammi-helmikuuta enemmän.
Hintakehitys on jatkunut poikkeuksellisen tasaisena. Hyvien korjuukelien siivittämänä puuta on myös korjattu alkuvuonna erittäin vilkkaasti. Puun kysyntä kasvaa ennusteiden perusteella ja toteutusvaiheessa olevien investointien myötä.

Kilpailut

Uusimmat