Kuva: Fotolia

15 nuorten hyvinvointia parantavaa ideaa jatkoon säätiöiden Vuosisadan rakentajat -kilpailussa

02.03.2017 08:36 - Jussi Häkkilä

Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun finalistit on valittu. Jatkoon pääsi 15 ideaa, jotka vahvistavat 10-26-vuotiaiden nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa.

Vuosisadan rakentajat -haastekilpailun finalistit on valittu. Jatkoon pääsi 15 ideaa, jotka vahvistavat 10-26-vuotiaiden nuorten hyvinvointia ja osallisuutta yhteiskunnassa. Finaaliin päässeiden joukossa on ideoita monelta eri alalta rodullistettujen tyttöjen kirjoittajakoulusta Suomen sisäiseen vaihto-oppilasviikkoon ja omaa hyvinvointia mittaavaan biopeliin. Mukana on mm. TunneYhteys -niminen idea, jonka tekijät löytyvät Lumijoelta, Oulusta, Joensuusta, Helsingistä ja Vaasasta. Tekijätiimin ideana on tuoda yläkouluihin ryhmämenetelmä, jossa osallistujat tutkivat minäkuvaansa, saavat arvion toisilta osallistujilta sekä oppivat ymmärtämään erilaisia luonnetyyppejä ja niille ominaisia toimintatapoja.  Tiimin ajatuksena on kouluttaa koulukuraattoreita, jotka voivat ottaa ratkaisun käyttöön omissa kouluissaan. Lisäksi Pohjois-Suomesta on mukana Elämän Biopeli, joka syntyi Oulun yliopistossa tehdyn huippututkimuksen ansiosta. Tiimin ideoimassa BioINet-nimisessä pelissä pelivälineenä on koko keho. Sen toiminta pohjautuu ihmisen solujen erittämiin eksosomeihin, jotka välittävät tietoa kehon toiminnasta, kuten tunnetiloista ja fyysisestä rasituksesta. Nämä tallentuvat ranteessa olevan biopelikellon avulla niin sanottuun bioshakkilautaan. 
Vuosisadan rakentajat - kilpailu huipentuu lokakuun alussa voittajan tai voittajien palkitsemiseen. Parhaan ratkaisun kehittänyt tiimi saa säätiöiltä merkittävän rahoituksen ideansa toteuttamiseen. Vuosisadan rakentajat -kilpailun takana on 43 suomalaista säätiötä ja rahastoa, joille haastekilpailu on täysin uudenlainen tapa myöntää rahoitusta.

Kilpailut

Uusimmat