Kuva: Fotolia

Älypuhelinsovellus tehostamaan pienten lasten leikkaushoidon prosessia

19.12.2016 09:53 - Jussi Häkkilä

Buddy Healthcare on kehittänyt älypuhelinsovelluksen tehostamaan pienten lasten leikkaushoidon prosessia ja parantamaan sen laatua. Sovellusta testataan parhaillaan OYS TestLabissa ja OYS:n lastenkirurgian yksikössä.

Buddy Healthcare on kehittänyt älypuhelinsovelluksen tehostamaan pienten lasten leikkaushoidon prosessia ja parantamaan sen laatua. Sovellusta testataan parhaillaan OYS TestLabissa ja OYS:n lastenkirurgian yksikössä. Testaajina toimivat leikkaukseen tulossa olevien lasten perheet ja sairaalan hoitohenkilökunta. BuddyCare on järjestelmä, jonka avulla voidaan automatisoida leikkaukseen valmistautuminen ja leikkauksen jälkeinen tuki sekä monitoroida niitä. Sairaalan toiminta tehostuu, kun suurempi osa leikkauksista voidaan toteuttaa suunnitellusti. Hoitohenkilökunnan työpanosta vapautuu samalla varsinaiseen hoitotyöhön.
Kansainvälisten kokemusten mukaan jopa 17 prosenttia lasten leikkauksista peruuntuu viime hetkellä. Pääasiallisin syy on se, että valmistutuminen ei ole onnistunut kunnolla. Sairaala ei pysty varautumaan tilanteeseen, koska sillä ei ole reaaliaikaista seurantatietoa valmistautumisesta.
Sovellusta on kehitetty tässä vaiheessa lasten leikkausprosesseja varten, mutta tavoitteena on laajentaa sitä myös muihin leikkauksiin. Tähtäimessä on kansainväliset markkinat ja tuotetta testataan parhaillaan myös USA:ssa.

Kilpailut

Uusimmat