Vuoden omakotiasukas Sirkka-Liisa Mällinen Keminmaalta

26.04.2021 09:04 - Jussi Häkkilä

Omakotiliitto on valinnut vuoden omakotiasukkaaksi yhteisöllisyyden puolestapuhuja Sirkka-Liisa Mällisen Keminmaalta.

Omakotiliitto on valinnut vuoden omakotiasukkaaksi yhteisöllisyyden puolestapuhuja Sirkka-Liisa Mällisen Keminmaalta. Palkitsemisperustelujen mukaan Mällisen sydäntä lähellä on yhdessä tekeminen kaikessa toiminnassa. Periaate heijastuu niin ikäihmisten kotona asumista helpottavien palveluiden tarjoamiseen kuin omakotitalosta huolehtimiseenkin.
Sirkka-Liisa Mällinen on ollut perustamassa Lautiosaaren Omakotiyhdistystä, joka perusti kylätalon tarjoamaan ateria- ja kotiapupalveluita haja-asutusalueen ikäihmisille. Palvelu mahdollistaa pidempään asumisen kotona ja työllistää pitkäaikaistyöttömiä ja nuoria.
Tällä hetkellä kylätalo vie 150 ateriaa viikossa pitkin kuntaa.
Toinen tärkeä asia vuoden omakotiasukkaalle on olemassa olevasta rakennuskannasta huolehtiminen. Omakotiliitto kiittää Mällisen 26 vuotta jatkunutta työtä niin Omakotiyhdistyksen kuin Omakotiliitonkin ja alueen asukkaiden hyväksi.
Mällinen on toiminut mm. Lautiosaaren Omakotiyhdistyksessä vuodesta 1995 erilaisissa tehtävissä, Lapin piirin varapuheenjohtajana 2008-2020 sekä liittohallituksessa 2013-2020.
Vuoden omakotiasukas valittiin lauantaina seitsemännen kerran valtakunnallisen Omakotipäivän yhteydessä.

Lue myös: Sievitalo ryhtyy laskemaan rakentamiensa omakotitalojen hiilijalanjäljen

Kilpailut

Uusimmat