Kuva: Tommi Luoto

Lapin poliisi selvittänyt kavallus- ja väärennysrikoskokonaisuuden

11.07.2024 09:19 - Jussi Häkkilä

Lapin poliisi on selvittänyt omaisuusrikoskokonaisuuden, jossa on ollut tutkittavana kahdeksan törkeää kavallusta, kavallus ja väärennys.

Lapin poliisi on selvittänyt omaisuusrikoskokonaisuuden, jossa on ollut tutkittavana kahdeksan törkeää kavallusta, kavallus ja väärennys. Asianomistajia on eri puolilta maata. Rikosvyyhti tuli ilmi, kun asianomistajista kaksi teki huhtikuussa rikosilmoituksen kavalluksista. Kaikissa tapauksissa tekotapa oli samankaltainen. Tilitoimiston yrittäjä siirsi asiakkaan tililtä tilitoimiston tilille perusteettomia siirtoja käyttäen esimerkiksi verohallinnon käyttämää viitenumeroa. Asiakkailta kavaltamillaan varoilla yrittäjä rahoitti omaa elämäänsä. Kavalluksilla aiheutettu vahinko oli yli 800 000 euroa. Esitutkinnan aikana osa omaisuudesta on saatu palautettua omistajilleen ja rikoksesta epäillyn omaisuutta on määrätty vakuustakavarikkoon. Epäilty on ollut tutkintavankeudessa toukokuusta alkaen. Asia on siirtymässä syyteharkintaan.

Lue myös: Poliisi selvittänyt työperäistä ihmiskaupparikosta Oulaisten, Pyhäjoen ja Merijärven alueella sijaitsevalla kivilouhimolla

Kilpailut

Uusimmat