Kuva: Shutterstock

Veitsiluodon tyhjentynyt tehdas saamassa uudenlaista yritystoimintaa

20.06.2022 12:05 - Paavo Törmi

Muoti- ja tekstiiliteknologiayritys Infinited Fibre Company suunnittelee rakentavansa kaupallisen mittakaavan uusiutuvia tekstiilikuituja valmistavan tehtaan Stora Enson suljetun Veitsiluodon paperitehtaan tontille Kemiin. Noin 400 miljoonan euron investoinnin odotetaan luovan alueelle noin 270 työpaikkaa. Suunnitellun tehtaan vuotuisen kuiduntuotantokapasiteetin arvioidaan olevan noin 30 000 tonnia, mikä vastaa noin 100 miljoonan T-paidan kuitua. Kemin etuna tehtaan sijoittumiselle on mm. satama, koska yhtiön tuottaman tekstiilikuidun markkinat ovat ulkomailla.

Infinited Fiber Company muuttaa lopetetun paperintuotantolinjan rakennuksen Infinna™-kuitutehtaaksi. Sekä tehdassuunnittelu ja projektin toteutus että niihin liittyvät rahoitusneuvottelut aloitettiin vuoden alussa ja etenevät hyvin. Infinited Fibre Company on myös sopinut energia- ja vesipalveluiden toimittamisesta sähköinfrastruktuuriyhtiö Nevelin kanssa.

Valmistuttuaan tehtaan odotetaan työllistävän suoraan noin 220 henkilöä ja vielä 50 paikan päällä olevien tukitoimintojen, kuten palveluiden, ylläpidon ja logistiikan, kautta. Välillisen työllisyyden lisävaikutuksen arvioidaan olevan noin 800 työpaikkaa. Rakennus- ja asennusvaiheen odotetaan luovan työpaikkoja noin 120 henkilötyövuoden verran. Tehtaan odotetaan toimivan täydellä kapasiteetilla vuonna 2025.

Kilpailut

Uusimmat