Kuva: Jussi Häkkilä

Aluehallintovirasto peruutti Lapin sairaanhoitopiirin alueelle tehdyn kokoontumisrajoituspäätöksen - perustasolla silti tärkeää noudattaa suositusohjeita

01.06.2021 09:08 - Ari Kettukangas

Lapin aluehallintovirasto muistuttaa, että tautitilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan viime viikkojen suotuisasta kehityksestä huolimatta. Siksi on tärkeää, että jokainen omalta osaltaan toimii vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja hygieniaohjeita.

Aluehallintovirasto peruuttaa Lapin sairaanhoitopiirin alueelle kesäkuulle tehdyn kokoontumisrajoituspäätöksen. Lapin aluehallintovirasto teki viime viikon maanantaina Lapin sairaanhoitopiirin alueelle 50 hengen kokoontumisrajoituspäätöksen koko kesäkuun ajalle. Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, myös perustason alueita koskee edelleen tartuntalain 58 c pykälän mukaiset hygieniakäytännöt kuten mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpito sekä tilojen ja pintojen puhdistaminen. Lisäksi kunnat ja alueelliset koronakoordinaatioryhmät voivat antaa suosituksia alueilleen. Lapin aluehallintovirasto muistuttaa, että tautitilanne voi kääntyä huonompaan suuntaan viime viikkojen suotuisasta kehityksestä huolimatta. Siksi on tärkeää, että jokainen omalta osaltaan toimii vastuullisesti ja noudattaa tarkoin annettuja hygieniaohjeita. 

Lue myös: Poh­jois-Suo­mes­sa kolme uutta koronatartuntaa - Kallion alueella ei uusia tartuntoja

Kilpailut

Uusimmat