Kuva: Fotolia

Ammattiopisto Lappialle kumppanuussopimus SJ Esports Oy:n kanssa - kehitteillä koko maan kattava e-urheilun oppilaitostoiminta

20.10.2020 11:17 - Marja Ollakka

Ammattiopisto Lappia laajentaa e-urheilutoimintaa kumppanuussopimuksella SJ Esports Oy:n kanssa.

SJ Esports Oy on valtakunnallinen e-urheilun kehittäjä ja vahva toimija, joka on luomassa Suomeen koko maan kattavaa elektronisen urheilun oppilaitos- ja urheiluakatemiatoimintaa tavoitteenaan valtakunnallisen e-urheilijan polun rakentaminen. Lappian kanssa tehty kumppanuussopimus on ensimmäinen ammatillisen oppilaitosyhteistyön avaus.

Tavoitteena on tuoda valtakunnallisesti yhteen kolmesta viiteen laajasti omalla alueellaan vaikuttavaa yhteistyöoppilaitosta, joiden kanssa rakennetaan elektronisen urheilun kansallinen urheiluakatemiaohjelma ja urheilijan polku nuorille, jotka haaveilevat urasta e-urheilun huipulla ja haluavat saada parhaat mahdolliset edellytykset menestymiselle sekä urheilussa, että elämässä. E-urheilun harrastamiselle ja valmennustoiminnalle sekä seurojen ja oppilaitosten toiminnan tueksi kehitettävä Rushmode-alusta ja tämän ympärille luodut koululiigatoiminnat sekä koulutus- ja valmennuspaketit näyttelevät tärkeää roolia koko maan kattavan e-urheilijan polun ja ekosysteemin kehittymisessä.

Lappiassa tänä vuonna käynnistynyt e-urheilutoiminta on lähtenyt hyvin liikkeelle. Toiminnassa on jo mukana kaksi ns. edustusjoukkuetta, jotka pelaavat 2-tason Educational Masters koululiigan valtakunnallisessa sarjassa. Lisäksi on haastajajoukkueita, jotka myös ovat mukana oppilaitoksen omassa valmennustoiminnassa. Lappian e-urheilutoiminnassa opiskelijat suorittavat ammattiosaajan työkykypassista muun muassa Harrastuneisuus ja yhteistyötaidot opintokokonaisuudet, jotka kerryttävät myös osaamispisteitä.

SJ Esports Oy ja Suomen elektronisen urheiluliitto ovat yhdessä luoneet toiselle asteelle suunnatun kilpailutoiminnan, jota on lähdetty kehittämään yhteistyössä Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliiton, SAKU ry:n, Suomen Lukiolaisten Liitto ry:n kanssa.  Ammattiopisto Lappia on Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL) jäsen.

Lue myös: Metsä Fibre ja Lujabetoni tekivät esisopimuksen Kemin biotuotetehtaan teräsbetonipaalutoimituksesta

Kilpailut

Uusimmat