Kuva: Jussi Häkkilä

Ivalossa kotietsinnällä löytyi merkittävä määrä aseita ja räjähteitä

22.07.2020 13:30 - Marja Ollakka

Poliisi teki tiistaina kotietsinnän epäillyn törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinnassa Ivalon taajaman läheisyydessä. Operaatio kesti koko päivän. Kotietsinnän yhteydessä takavarikoitiin eri valtioille kuuluneita sodanaikaisia aseita, ammuksia, räjähteitä sekä näihin esineisiin liittyviä osia ja tarvikkeita.

Takavarikoidun materiaalin määrää voidaan pitää merkittävänä. Lapin poliisilaitoksen alueella ei ole vastaavaa tapausta ollut muutamaan vuoteen. Poliisi sai kotietsinnän suorittamisessa virka-apua puolustusvoimilta. Osa takavarikoidusta materiaalista oli räjähdysvaarallista ja puolustusvoimat teki ne vaarattomaksi. Joukossa oli mm. saksalaisten kranaatinheittimien ammuksia. Operaatiosta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Esitutkinta jatkuu takavarikoituun materiaaliin kohdistuvilla rikosteknisillä tutkimuksilla ja kuulusteluilla epäiltyinä räjähderikoksena ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Rikoksista epäiltynä on keski-ikäinen paikallinen mies.

Lapin maaperässä ja vesistöissä on edelleen paljon sodanaikaisia ammuksia ja räjähteitä. Poliisi muistuttaa kaikkia siitä, että löydettyihin ammuksiin ja räjähteisiin ei saa koskea eikä niitä saa yrittää liikuttaa. Kaikista ammus- ja räjähdelöydöistä tulee ilmoittaa heti poliisille tai puolustusvoimille. Sodanaikaiset ammukset ja räjähteet voivat olla edelleen käsittelijälleen hengenvaarallisia. Myös muusta löydetystä jonkun valtion puolustusvoimille kuuluneesta tavarasta on ilmoitettava sotilasviranomaiselle tai poliisille ellei tavara ole selkeästi arvotonta ja merkityksetöntä.

Lue myös: Törkeä eläinsuojelurikos Utajärvellä - koira kuoli lukittuun autoon

Kilpailut

Uusimmat