Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirille ja Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:lle huomautus akuuttiklinikan toiminnasta

30.06.2020 12:36 - Jussi Häkkilä

Aluehallintovirasto on antanut Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirille ja Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:lle huomautuksen siitä, että lääketieteen opiskelijat ovat työskennelleet päivystyksessä ilman riittävää valvontaa ja ohjausta.

Aluehallintovirasto on antanut Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirille ja Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:lle huomautuksen siitä, että lääketieteen opiskelijat ovat työskennelleet päivystyksessä ilman riittävää valvontaa ja ohjausta. Lisäksi päivystysyksikössä ei ole ollut virkasuhteista päivystyspalvelun kokonaisuudesta vastaavaa laillistettua lääkäriä.

Lapin aluehallintovirasto teki viime kuussa tarkastuskäynnin Länsi-Pohjan keskussairaalan päivystykseen yhdessä Valviran asiantuntijoiden kanssa. Tarkastuskäynnin syynä olivat aluehallintovirastolle tulleet epäkohtailmoitukset. Aluehallintovirasto pyytää sairaanhoitopiiriltä selvitystä lokakuun loppuun mennessä siitä, mihin toimenpiteisiin se on asian korjaamiseksi ryhtynyt.

Lue myös: Apulaisoikeuskansleri huomautti Pohjois-Suomen aluehallintovirastoa lastensuojelun kantelujen käsittelyajoista

Kilpailut

Uusimmat