Kuva: pt

Paikallispuolustusharjoitus Lappi 20  tehostaa viranomaisten yhteistyötä

17.02.2020 11:56 - Paavo Törmi

Jääkäriprikaati ja Lapin alueen viranomaiset jatkavat käytännön yhteistoiminnan harjoittelua moniviranomaistilanteissa Lappi 20 -paikallispuolustusharjoituksessa 24.–28.2.2020 Sodankylä–Kittilä–Rovaniemi alueella.

Jääkäriprikaatin johtamaan harjoitukseen osallistuu joukkoja Jääkäriprikaatista ja Lapin lennostosta sekä henkilöstöä Lapin aluehallintovirastosta, Finaviasta, Lapin poliisilaitoksesta, Lapin rajavartiostosta, Lapin sairaanhoitopiiristä ja Lapin pelastuslaitoksesta.

Harjoituksen kokonaisvahvuus on 300 henkilöä. Harjoituksen johtajana toimii Jääkäriprikaatin apulaiskomentaja eversti Jari Osmonen.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää valmiutta ja puolustuskykyä Lapin alueella, harjaannuttaa henkilöstöä paikallispuolustustehtävissä sekä syventää käytännön yhteistyötä moniviranomaistilanteissa.

Harjoitus näkyy Kittilän lentokentän alueella keskiviikkona 26.2., alueella liikkuu päivän aikana puolustusvoimien, pelastuslaitoksen, poliisin, rajavartiolaitoksen ja sairaanhoitopiirin kalustoa ja henkilöstöä. Harjoitteluun käytettävä alue on eristetty ja sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä. 

Kilpailut

Uusimmat