Kuva: Åbo Akademi

Suomen Tiedeseura palkitsi kemian, historian, matematiikan, fysiikan ja opetustieteen aloilla ansioituneita -yksi palkinnoista Pyhäjärvelle

03.05.2024 11:38 - Jussi Häkkilä

Suomen Tiedeseura palkitsi vuosijuhlassaan maanantaina seitsemän henkilöä heidän ansioistaan kemian, historian, matematiikan, fysiikan ja opetustieteen aloilla.

Suomen Tiedeseura palkitsi vuosijuhlassaan maanantaina seitsemän henkilöä heidän ansioistaan kemian, historian, matematiikan, fysiikan ja opetustieteen aloilla. Palkintosumma oli 101 000 euroa. Suurimman palkinnon, 30 000 euroa, sai professori Jessica Rosenholm Åbo Akademista hänen merkittävästä työstään farmasian ja lääketieteellisen kemian alalla.

Kolme lukio-opettajaa palkittiin 5 000:llä eurolla. Yksi heistä on Pyhäjärven lukion fysiikan ja matematiikan lehtori Maarit Riihijärvi.

Palkittujen koulut saavat myös 2 000 euroa kyseisen opetusaineen kehittämiseen.

Maarit Riihijärvi on työskennellyt vuodesta 1992 lähtien Pyhäjärven lukiossa pitkän matematiikan ja fysiikan opettajana. Palkitsemisperusteluissa häntä kuvaillaan määrätietoiseksi ja arvovaltaiseksi, mutta myös erittäin kannustavaksi, pidetyksi ja inspiroivaksi opettajaksi.

Lue myös: Pyhäjoen Saaren koulu voitti OAJ:n Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailun

Kilpailut

Uusimmat