Kuva: Shutterstock

AVI: Lapin sairaanhoitopiirin lasten- ja nuorisopsykiatrinen hoito toteutuu asianmukaisesti

02.09.2019 09:08 - Jussi Häkkilä

Lapin aluehallintovirasto on selvittänyt hoitoon pääsyn ja osastohoidon tilannetta Lapin sairaanhoitopiirin lasten- ja nuorisopsykiatriassa.

Lapin aluehallintovirasto on selvittänyt hoitoon pääsyn ja osastohoidon tilannetta Lapin sairaanhoitopiirin lasten- ja nuorisopsykiatriassa. Selvityksen perusteella hoito on järjestetty asianmukaisella tavalla ja havaittuja puutteita on korjattu.

Lapin aluehallintovirasto sai viime vuoden lopulla epäkohtailmoituksen Lapin sairaanhoitopiirin lasten- ja nuorisopsykiatriasta. Yhteydenoton mukaan lastenpsykiatriassa hoitojonot ovat olleet pitkät, eikä lasten- ja nuorisopsykiatrian osastohoitoa ole ollut tarjolla viikonloppuisin Lapin keskussairaalassa.

Aluehallintovirasto havaitsi, että sairaanhoitopiirissä nuorisopsykiatrian hoidon tarpeen arvioinnissa on ollut viivettä. Keskimäärin joka kolmas potilas oli joutunut odottamaan hoidon tarpeen arviointia yli kuusi viikkoa. Hoitoon pääsyyn liittyvät viiveet on kuitenkin suurelta osin saatu korjattua, ja hoidon tarpeen arviointiin on kehitetty sairaanhoitopiirissä uutta toimintamallia.

Lue myös: Oulaskankaan sairaalaan uusi psykiatrinen osasto

Kilpailut

Uusimmat