Kuva: Fotolia

Oulaskankaan sairaalaan uusi psykiatrinen osasto

27.04.2017 14:07 - Jussi Häkkilä

Oulaskankaan sairaalaan on avattu uusi psykiatrinen osasto, osasto 76.

Oulaskankaan sairaalaan on avattu uusi psykiatrinen osasto. Uusi osasto 76 turvaa aikuispsykiatrisen erikoissairaanhoidon palveluja Oulun eteläisten kuntien alueella. 12-paikkainen osasto on osa Visalan sairaalan korvaavia uusia toimintoja. Visalan henkilöstöstä noin 50 on sijoittunut Oulaskankaalle. Osasto 76:lla heistä on 25. Kuusi hoitajaa siirtyi Oulaskankaan yhteispäivystykseen ja saman verran Ylivieskan nuorisopsykiatriseen tukitaloon. Osasto 76 ja Ylivieskan tukitalo ovat toimineet helmikuusta lähtien. Osasto 76:n avajaiset olivat tiistaina ja tukitalon avajaisia vietetään ensi kuun alkupuolella.

Visalan sairaalan toiminta loppui viime vuoden lopulla, koska potilasturvallisuus vaarantui lääkäripulan takia. Pääosin kuntoutukseen keskittyneen Visalan 80 potilasta on siirtynyt Ouluun psykiatrisille osastoille, Oulaskankaan sairaalaan, Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan, terveyskeskusten vuodeosastoille, palvelukoteihin ja omiin koteihinsa.

Visalan sairaalan uudelleenjärjestelyihin liittyen perustetaan vielä Oulun yliopistollisen sairaalan psykiatrian tulosalueelle uusi, 14 sairaansijaa käsittävä osasto vaikeahoitoisten psykoosipotilaiden hoitoon.

Kilpailut

Uusimmat