Kuva: Jussi Häkkilä

Finnvera: Etelä- ja Pohjois-Savo, Uusimaa, Lappi sekä Varsinais-Suomi viime vuoden kovimmat kasvumaakunnat yrityskaupoissa

10.05.2019 08:38 - Jussi Häkkilä

Etelä- ja Pohjois-Savo, Uusimaa, Lappi sekä Varsinais-Suomi olivat viime vuoden kovimmat kasvumaakunnat yrityskaupoissa.

Etelä- ja Pohjois-Savo, Uusimaa, Lappi sekä Varsinais-Suomi olivat viime vuoden kovimmat kasvumaakunnat yrityskaupoissa. Näissä viidessä maakunnassa Finnveran rahoittamat omistajanvaihdokset kasvoivat edellisvuodesta niin euromääräisesti kuin tehtyjen rahoituspäätösten määrässä mitattuna.
Lapissa matkailuala toimi aiempien vuosien tapaan yrityskauppojen moottorina. Hotelli- ja matkailuala investoi maakunnassa miljoonia euroja.
Finnveran Pohjois-Suomen-aluejohtaja Pasi Vartiainen arvioi, että matkailun investointien ja yrityskauppojen osuus on yli puolet Finnveran Lappiin myöntämästä pk-rahoituksesta. Lapissa omistajanvaihdokset kasvoivat euromääräisesti lähes puolella ja kappalemääräisesti päätöksiä tehtiin viidennes enemmän kuin edellisenä vuonna.
Finnvera rahoitti pk-yritysten yrityskauppoja viime vuonna yhteensä 129 miljoonalla eurolla. Hyvä tahti jatkuu myös tänä vuonna, jos vireillä olevat kaupat toteutuvat suunnitellusti.

Lue myös: Finnvera: Yrityskaupat lisääntyivät -Pohjois-Suomessa kasvua 35 prosenttia

Kilpailut

Uusimmat