Kuva: Lapin nukketeatteriyhdistys Annamari Manninen

7 sooloa -nukketeatterifestivaali sai Lapin taidepalkinnon

11.12.2018 16:00 - Jussi Häkkilä

Lapin nukketeatteriyhdistys ry:n puheenjohtaja Darja Heikkilää haastattelee Jussi Häkkilä. Kuvassa festaritalkoolaisia ja yhdistyksen väkeä, vasemmalta Johanna Salo, Salla Erho, Riikka Matala, Maria Aro sekä Darja Heikkilä.

Lapin taidetoimikunta palkitsi tänään Lapin taidepalkinnolla 7 sooloa -nukketeatterifestivaalin sinnikkäästä työstä, jolla se on lisännyt Lapin esittävän taiteen monimuotoisuutta. Palkinto on suuruudeltaan 5 000 euroa.
7 sooloa -nukketeatterifestivaalin takana on Lapin nukketeatteriyhdistys ry, jonka taiteilijat ovat jo seitsemän kertaa toteuttaneet pohjoismaisella mittakaavallakin mitattuna ainutlaatuista festivaalia, soolonukketeatteriin keskittyvää teatteria. Nukketeatterifestivaali on tarjonnut yleisölleen tematiikaltaan ja tekniikaltaan hyvin erilaisia esityksiä. Vaikka puitteet ovat saattaneet olla pienet, tarinat esityksissä ovat palkitsemisperustelujen mukaan olleet suuria.
Nukketeatterifestivaalillaan yhdistys edistää esittävän taiteen saavutettavuutta pohjoisessa Suomessa.

Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle tunnustuksena kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Yhteystiedot Facebookissa Lapin nukketeatteriyhdistys ry tai sähköpostilla lapinnukketeatteriyhdistys@gmail.com

Lue myös: Valotaide piristää jälleen pimeyden keskellä - Lumo Light Festival viikonloppuna

Kilpailut

Uusimmat