Kuva: Suomen Nuorisoseurat Pispalan Sottiisi

Siepakat Rovaniemeltä Pispalan Sottiisin vuoden kansantanssiyhtye

19.01.2018 12:21 - Jussi Häkkilä

Siepakat ry:n edustusryhmä Rovaniemeltä on valittu Pispalan Sottiisin vuoden kansantanssiyhtyeeksi.

Siepakat ry:n edustusryhmä Rovaniemeltä on valittu Pispalan Sottiisin vuoden kansantanssiyhtyeeksi. Siepakoiden tanssillinen osaaminen ja esityksellinen taito on valintaperustelujen mukaan poikkeuksellisen korkealla tasolla. Ryhmän toiminnan vahvuutena on pitkäaikainen ja laadukas kasvatustyö, joka on tarjonnut harrastajille mahdollisuuden edetä aina tanssin ja musiikin ammattilaisiksi saakka.
Vuonna 1977 perustettu kansantanssi- ja musiikkiryhmä Siepakat on tanssinut ja musisoinut jo 40 vuotta. Ryhmä harjoittaa opetus- ja esitystoimintaa useissa eri ikäryhmissä aina kolmevuotiaista eläkeläisiin. Siepakoissa on 12 tanssiryhmää ja neljä musiikkiryhmää. Tanssijoita ja muusikoita on yhteensä noin 200.
Valittu ryhmä kutsutaan Pispalan Sottiisin tämänvuotiseksi kotimaiseksi pääesiintyjäksi ja ryhmälle luovutetaan 3 500:n euron stipendi. Pispalan Sottiisin vuoden kansantanssiyhtye on nimetty kahden vuoden välein vuodesta 1990 alkaen. Vuoden yhtyeeksi on nimetään ryhmä, joka edustaa esimerkillisellä tavalla suomalaista kansantanssikulttuuria.

Lue myös: Rovaniemen Teatterissa yli 30 000 katsojaa

Kilpailut

Uusimmat