Sirkustaiteen valtionpalkinto Rovaniemelle

24.11.2017 11:30 - Jussi Häkkilä

Valtion taidetoimikunnat ovat myöntäneet kirjallisuuden, monialaisen taiteen, musiikin sekä näyttämö-, sirkus- ja tanssitaiteen valtionpalkinnot. Sirkustaiteen valtionpalkinnon sai rovaniemeläinen Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry, joka järjestää vuosittaista Hiljaisuus-festivaalia Kittilässä. Yhdistyksen puheenjohtaja Joonas Martikaista haastattelee Jussi Häkkilä.

Valtion taidetoimikunnat ovat myöntäneet kirjallisuuden, monialaisen taiteen, musiikin sekä näyttämö-, sirkus- ja tanssitaiteen valtionpalkinnot. Palkinnot ovat suuruudeltaan 14 000 euroa.
Kustannustoimittaja Harri Haanpää Porista ja suomentaja Sari Karhulahti Helsingistä saivat kirjallisuuden valtionpalkinnon, ja saksofonisti, säveltäjä Eero Koivistoinen Helsingistä musiikin valtionpalkinnon.
Monialaisen taiteen valtionpalkinto myönnettiin Helsinkiin Suomen biotaiteen seuralle, ja näyttämö- ja esitystaiteen valtionpalkinnon sai monitaiteinen taidekollektiivi Wauhaus ry Helsingistä. Sirkustaiteen valtionpalkinnon sai rovaniemeläinen Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry, joka järjestää jokavuotista Hiljaisuus-festivaalia Kittilässä. Tanssitaiteen valtionpalkinto myönnettiin Tampereelle Pirkanmaan tanssin keskuksen koordinoimalle esitys- ja harjoitustila Liikelaiturille.

Lue myös: Lastenkulttuurin tekijöitä palkittiin -valtionpalkinto Kokkolaan ja erityispalkinto Ouluun

Kilpailut

Uusimmat