Nesteytetyn maakaasun toimitukset Tornion LNG-terminaaliin alkoivat

20.11.2017 08:34 - Jussi Häkkilä

Nesteytettyä maakaasua toimitettiin eilen ensimmäistä kertaa laivalla LNG-tuontiterminaaliin Tornioon. Manga LNG Oy:n toimitusjohtaja Mika Kolehmaista haastattelee Jussi Häkkilä.

Nesteytettyä maakaasua toimitettiin eilen ensimmäistä kertaa laivalla LNG-tuontiterminaaliin Tornioon. Tuontiterminaali on ensi vuoden kesällä valmistuessaan Pohjoismaiden suurin ja Suomen toinen LNG-terminaali. Terminaalin rakennustyöt ovat sujuneet suunnitellusti. Rakentamiskustannukset ovat noin 110 miljoonaa euroa. Valmistuttuaan terminaali työllistää suoraan seitsemän henkilöä ja välillisesti noin 30.
Tornion terminaali palvelee koko Perämerta ja Pohjois-Suomen, Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan teollisuutta, kaivoksia, merenkulkua ja raskasta liikennettä. Terminaalin rakentanut Wärtsilä valmistelee terminaalia nyt käyttöönottoon. Kaupalliset toimitukset asiakkaille, kuten Outokummun Tornion terästehtaalle, EPV Energialle ja SSAB Raahelle alkavat ensi kesänä.

Manga LNG Oy:n maakaasun tuontiterminaali Tornion satamassa Röyttässä on Outokummun, SSAB:n, EPV Energian ja Skangasin yhteishanke.

Lue myös: Tornioon nesteytetyn maakaasun tuontiterminaali

Kilpailut

Uusimmat