Kuva: Tulli

Suomen ja Norjan rajan tulliasemien uudistus alkoi Kilpisjärveltä

18.09.2017 10:02 - Jussi Häkkilä

Kilpisjärven uusi tulliasema vihittiin käyttöön viime viikon lopulla. Suomen tullin tavoitteena on uudistaa myös kolme muuta Norjan rajalla sijaitsevaa tulliasemaansa.

Kilpisjärven uusi tulliasema vihittiin käyttöön viime viikon lopulla. Uuden tulliaseman myötä työskentely- ja liikenneolosuhteet sekä asemalla käytettävä valvontatekniikka kohentuivat. Suomen tullin tavoitteena on uudistaa myös kolme muuta Norjan rajalla sijaitsevaa tulliasemaansa.  Seuraavana on vuorossa Kivilompolo, jonka suunnittelutyö on jo aloitettu. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa ensi keväänä. Kivilompolon jälkeen uudistusvuorossa ovat Karigasniemen ja Utsjoen tulliasemat. Vastaavalla tavalla Norjan tulli suunnittelee uudistavansa lähitulevaisuudessa omalla puolellaan rajaa sijaitsevat Neidenin ja Polmakin tulliasemat.
Kilpisjärven uudella tulliasemalla Suomen ja Norjan tullien työntekijät työskentelevät yhteisissä tiloissa ja suorittavat työtehtäviä joustavasti molempien maiden lukuun. Uuden tulliaseman rakentamiskustannukset olivat 2,165 miljoonaa euroa. Lisäksi tiealueiden rakentaminen maksoi 2,8 miljoonaa euroa ja valvontatekniikan hankinta 400 000 euroa. Kilpisjärven tulli kuuluu hallinnollisesti Tornion tullin alueeseen.

Lue myös: Suomen tullissa muistellaan 100 vuoden takaisia tapauksia

Kilpailut

Uusimmat