Kuva: Fotolia

Hirvieläinten metsästyskausi alkaa Lapissa

31.08.2017 14:48 - Jussi Häkkilä

Lapissa päästään huomisesta alkaen aikaistettuun hirvenpyyntiin nyt koko maakunnan alueella ensi kuun puoliväliin saakka. Muualla maassa pyyntiluvanvaraisia hirvieläimiä voi metsästää vahtimalla huomisesta lukien.

Lapissa päästään huomisesta alkaen aikaistettuun hirvenpyyntiin nyt koko maakunnan alueella ensi kuun puoliväliin saakka. Muualla maassa pyyntiluvanvaraisia hirvieläimiä voi metsästää vahtimalla huomisesta lukien. Varsinainen hirven metsästyskausi alkaa lokakuun toisena lauantaina ja peurojen metsästyskausi ensi kuun viimeisenä lauantaina.
Metsästysasetuksen muutoksella laajennettiin jo aiempina vuosina Ylä-Lapissa toteutettua aikaistettua hirvenmetsästystä, jotta Lapin poikkeavat pohjoiset metsästysolosuhteet voidaan ottaa huomioon. Kokemukset Ylä-Lapin aikaistetusta hirvenmetsästyksestä ovat olleet myönteisiä esimerkiksi metsästyksen käytännön toteutuksen ja saaliin laadun osalta.
Sekä hirven että valkohäntäpeuran pyyntilupia myönnettiin tänä vuonna noin neljänneksen viime vuotta enemmän. Syksyn ja talven jahdeissa on käytössä 52 771 hirven ja 36 191 valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa pääsääntöisesti kaataa yhden aikuisen tai kaksi vasaa.

Hirvenmetsästys päättyy Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntien alueella marraskuun lopussa ja muualla joulukuun lopussa.

Kilpailut

Uusimmat