Kuva: Fotolia

Valvira ja AVI: Lapin keskussairaalan päivystysyksikön vahvuutena toimivat ohjausmenetelmät

15.12.2016 08:33 - Jussi Häkkilä

Valvira ja Lapin aluehallintovirasto tekivät lokakuussa ohjaus- ja arviointikäynnin Lapin keskussairaalan yhteispäivystykseen. Ohjaus- ja arviointikäynnillä arvioitiin yksikön toiminnan organisoimista, asiakas- ja potilasturvallisuutta ja toimintakäytäntöjä. Arvioinnin mukaan Lapin keskussairaalan yhteispäivystyksen vahvuutena ovat hyvin toimivat ohjaus- ja logistiikkamenetelmät.

Valvira ja Lapin aluehallintovirasto tekivät lokakuussa ohjaus- ja arviointikäynnin Lapin keskussairaalan yhteispäivystykseen. Ohjaus- ja arviointikäynnillä arvioitiin yksikön toiminnan organisoimista, asiakas- ja potilasturvallisuutta ja toimintakäytäntöjä. Arvioinnin mukaan Lapin keskussairaalan yhteispäivystyksen vahvuutena ovat hyvin toimivat ohjaus- ja logistiikkamenetelmät: sairaalassa voidaan esim. seurata, kuka potilasta hoitaa, mikä on hoidon kiireellisyysarvio ja millaisia hoitotoimenpiteitä on tilattu. Myös potilaat näkevät odotustiloissa näytöltä oman tilanteensa ja koko vastaanoton tilanteen.
Ohjaus- ja arviointikäynnillä havaittiin myös kehittämiskohteita. Päivystystoiminnan laadun ja potilasturvallisuuden kehittämiseksi Lapin keskussairaalan on tarpeen keskittyä tilojen riittävyyteen, toiminnan ajoittaisen ruuhkautumisen ehkäisemiseen, puhelinneuvonnan kehittämiseen ja vanhuspotilaiden hoitoprosessin suunnitteluun.

Kilpailut

Uusimmat