Kuva: Suomen Nuorisoseurat ry

Ira Järvelä valittiin Vuoden nuorisoseuralaiseksi Kaustisilta ja Vuoden nuoreksi nuorisoseuralaiseksi Katherine Ulich Rovaniemeltä

24.03.2024 14:38 - Ari Kettukangas

Suomen Nuorisoseurat palkitsee vuosittain ansioituneita nuorisoseuralaisia ja nuorisoseuroja valtakunnallisin tunnustuksin. Tänä vuonna Vuoden Nuorisoseura-, nuorisoseuralainen-, nuori nuorisoseuralainen- ja vastuullisuusteko -tunnustukset jaettiin Nuorisoseurapäivän juhlassa perjantaina.

Ira Järvelä valittiin Vuoden nuorisoseuralaiseksi Kaustisilta ja Vuoden nuoreksi nuorisoseuralaiseksi Katherine Ulich Rovaniemeltä. Suomen Nuorisoseurat palkitsee vuosittain ansioituneita nuorisoseuralaisia ja nuorisoseuroja valtakunnallisin tunnustuksin. Tänä vuonna Vuoden Nuorisoseura-, nuorisoseuralainen-, nuori nuorisoseuralainen- ja vastuullisuusteko -tunnustukset jaettiin Nuorisoseurapäivän juhlassa perjantaina. Palkinnot menivät Imatralle, Kaustiselle, Rovaniemelle, Siilinjärvelle ja Hausjärvelle.

Kaustisen Nuorisoseuran puheenjohtaja Ira Järvelällä on takanaan jo pitkä taival nuorisoseuroissa niin harrastajana kuin luottamushenkilönä. Hän innostaa ja kannustaa esimerkillään muita mukanaolevia, ja rohkaisee tarttumaan aivan uudenlaisiin tehtäviin ja kokemuksiin. Vuoden nuorisoseuralaiseksi valitaan vapaaehtoinen, jonka panos on paikallisella, maakunnallisella tai valtakunnallisella tasolla tärkeää.

Ensimmäistä kertaa jaettu Vuoden nuori nuorisoseuralainen -tunnustus myönnettiin rovaniemeläiselle Katherine Ulichille ja siilinjärveläiselle Emma Vuohtoniemelle. Tunnustus jaetaan alle 29-vuotiaalle, joka on osallistunut aktiivisesti ja sitoutuneesti toimintaan paikallisesti tai valtakunnallisesti. Katherine Ulich on aktiivinen nuorisoseuralainen, joka on harrastanut kansantanssia 2-vuotiaasta asti ja on ollut mukana Nuorisoseurojen Nuorten Vaikuttajien ohjelmassa useiden vuosien ajan. Katherine on käyttänyt lappilaisuuttaan voimavarana, ja aina pitänyt Lappia ja aitoa lappilaista elämänasennetta esillä. Hänen nuorisoseuralaisuutensa näkyy muun muassa yhteisöllisyyden rakentamisena, osallisuuden lisäämisenä sekä periksiantamattomana tekemisen riemuna.

Lue myös: Máhccan - kotiinpaluu elokuva voitti parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnon

Kilpailut

Uusimmat