Kuva: Pixabay

Ruokintakaukaloon kaatunut hevonen pelastettiin Haapajärvellä

17.04.2022 10:23 - Ari Kettukangas

Eläinkaverukset jäivät puimaan tilannetta heinänsyönnin merkeissä. Palomiehet ovat jo peruuttaneet paloauton omaan talliinsa, joten taas ollaan valmiina niin ihmisiä kuin eläimiä varten.

Pitkäperjantain aamuna Haapajärven paloaseman palomiehet hälytettiin eläimenpelastustehtävälle Haapajärven Kuusaalle. Kohteessa hevonen oli kellahtanut ruokintakaukaloon, eikä päässyt itse sieltä pois. Ori pötkötti selällään kaukalossa, eikä omistajat jaksaneet vääntää sitä ylös, joten pelastuslaitos hälytettiin apuun. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle, omistajat olivat jo purkaneet kaukaloa hevosen ympäriltä. Palomiehet yhdessä talonväen kanssa saivat punnerrettua hevosen pystyyn. Hevonen oli väsynyt, koska se oli ollut jumissa mahdollisesti koko yön. Operaation jälkeen hevonen kuitenkin alkoi mutustella heinää, joten kovin pahaa vammaa se ei saanut. Eläinlääkäri vielä varmistaa, ettei nirhaumat hevosen kyljissä aiheuta ongelmia.

Hevosen nosto ahtaassa tilassa on haastavaa, koska pelastajien täytyy huolehtia, ettei saa kaviosta tyrmäystä. Palomiehet raportoivat tilannepaikalta, että auttajat suorittivat tehtävän rauhallisesti, mutta samassa tallissa ollut aasi otti kaverinsa ahdingon raskaasti. Se seurasi jännittyneenä operaatiota ja kun hevonen vihdoin saatiin jaloilleen, se tuuletti onnellista päätöstä todella villisti. Aasi päästi sellaisen huutokonsertin, että paikallaolijat arvelivat aasin oikeasti viettäneen pitkän perjantain. Eläinkaverukset jäivät puimaan tilannetta heinänsyönnin merkeissä. Palomiehet ovat jo peruuttaneet paloauton omaan talliinsa, joten taas ollaan valmiina niin ihmisiä kuin eläimiä varten.

Kilpailut

Uusimmat