Kuva: Jussi Häkkilä

Poliisi selvitti miljoonien eurojen rahanpesua -yksi epäilty Keski-Pohjanmaalta

09.01.2020 15:05 - Jussi Häkkilä

Pohjanmaan poliisilaitoksen talousrikosyksikkö on saanut valmiiksi esitutkinnan koskien miljoonien eurojen rahanpesua.

Pohjanmaan poliisilaitoksen talousrikosyksikkö on saanut valmiiksi esitutkinnan koskien miljoonien eurojen rahanpesua. Kyseessä on Suomen ja Euroopankin mittakaavassa huomattavasta rahamäärästä, yhteensä noin 4,3 miljoonasta eurosta, mitkä oli saatu haltuun rikollisella toiminnalla ja siirretty ulkomailta suomalaisten yhtiöiden tileille rahanpesutarkoituksessa ja sieltä edelleen ulkomaisille tileille Eurooppaan ja Aasiaan.
Ensimmäinen tapaus tuli ilmi viime kesäkuussa, kun Keski-Pohjanmaalla toimivan yrityksen tilille siirrettiin ulkomailta toimivan yrityksen tililtä neljä miljoonaa euroa. Osa yrityksen varoista ennätettiin siirtämään seuraavana päivänä ulkomaisille tileille, mutta poliisin ja pankin nopealla toiminnalla varoista saatiin takavarikoitua noin 3,5 miljoonaa euroa. Toinen tapaus tuli esille ensimmäisen jutun tutkinnan yhteydessä.
Ennen epäiltyjä rahanpesutarkoituksessa tehtyjä rahasiirtoja Suomesta oli hankittu yrityksiä, joita voitaisiin käyttää rahojen siirrossa ulkomailta. Suomalaisten yhtiöiden omistajille oli annettu tietoa, että rahansiirrot olisivat laillisia ja rahat olisivat peräisin mm. ulkomailla saaduista pelivoitoista. Rahan vastaanottamisesta luvattiin palkkio ja sitä vastaan yhtiöiden omistajat luovuttivat yhtiön verkkopankkitunnukset rahansiirtoja varten.
Teoissa on useita epäiltyjä, jotka ovat olleet pidätettynä ja osa vangittuna. Yksi teoista epäilty on edelleen vangittuna, jonka epäillään hankkineen suomalaisia yrityksiä ja pankkitilejä sekä verkkopankkitunnuksia rahanpesutarkoitusta varten. Epäillyt ovat miehiä, kotoisin Keski-Pohjanmaalta ja Etelä-Suomesta. Mukana on myös yksi ulkomailla asuva Suomen kansalainen.

Lue myös: Poliisi pysäytti rattijuopon piikkimatolla Pyhäjoella

Kilpailut

Uusimmat