Kuva: Shutterstock

Vesivisiohankkeen esiselvitys aloitettu Oulujoen vesistön alueella

18.10.2019 08:26 - Minna Kuosmanen

Oulujoen vesistön alueella on aloitettu vesivisiohankkeen esiselvitys. Näkemyksiä kerätään haastatteluilla, kyselyillä sekä työpajatyöskentelyllä. Tarkoitus on saada selville, millaisia ajatuksia ihmisillä on vesistön käytöstä, nykytilasta, tulevaisuudesta sekä saada ideoita konkreettisiin toimiin.

Selvitys- ja visiotyössä huomioidaan kaikki vesistöä koskevat osa-alueet kuten vesienhoito, kalatalous, vesivarat, vesistön virkistyskäyttö, alueiden käyttö, elinkeinoelämän ja matkailun kehittäminen, kulttuuriympäristö ja -perintö sekä vesistöjen suojelu. Esiselvitys koskee Oulun, Muhoksen, Utajärven, Vaalan, Puolangan, Paltamon, Kajaanin, Sotkamon, Kuhmon, Ristijärven, Hyrynsalmen ja Suomussalmen kuntien aluetta.

Rahoittajina ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Kainuun liitto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus sekä Kainuun ELY-keskus, joka vastaa selvityksen toteuttamisesta. Varsinaiseen visiotyöhön haetaan päärahoitus Euroopan unionin aluekehitysrahastosta. Hanke aloitetaan, mikäli esiselvityksen perusteella siihen katsotaan olevan yhteistä tahtoa ja tarvetta. Esiselvityksen on määrä valmistua helmikuussa 2020. Varsinaisen hankkeen kesto tulisi olemaan noin 2,5 vuotta.

Kilpailut

Uusimmat