Kuva: Destia

Destia jatkaa maanteiden hoitoa Kokkolassa

04.03.2019 08:22 - Jussi Häkkilä

Destia on voittanut Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kilpailuttaman maanteiden hoitourakan Kokkolassa.

Destia on voittanut Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kilpailuttaman maanteiden hoitourakan Kokkolassa. Destia toimii pääurakoitsijana myös nyt käynnissä olevassa alueurakassa. Uusi urakkakausi alkaa lokakuun alusta.
Kokkolan hoitourakka käsittää Kokkolan ja Kannuksen sekä osan Kruunupyyn kunnasta. Viisivuotisen urakan kustannus on 6,4 miljoonaa euroa. Maanteitä on urakka-alueella noin 580 kilometriä, josta sorateitä noin sata.
Uudet talvihoidon valtakunnalliset toimintalinjat ja laatuvaatimukset astuvat kokonaisuudessaan voimaan ensimmäistä kertaa ELY-keskuksen alueella. Käytännössä tämä tarkoittaa aiempaa kireämpiä laatuvaatimuksia mm. vähäliikenteisten teiden lumen auraukselle ja liukkaudentorjunnalle. Myös uusi urakkamalli, hoidonjohtourakka, otetaan käyttöön. Tilaajan ja pääurakoitsijan yhteistyö syvenee, ja laatuvaatimusten toteutumista pystytään todentamaan hoitoprosessissa.

Lue myös: Destia voitti Riihimäki–Kokkola-radan kunnossapitourakan

Kilpailut

Uusimmat