Soite hakee valinnanvapauspilotiksi

09.03.2018 08:54 - Jussi Häkkilä

Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä kokoontui eilen linjaamaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyön etenemistä. Keski-Pohjanmaa aikoo hakea mukaan uudistuksen valinnanvapauspilottiin.

Keski-Pohjanmaan maakuntauudistuksen poliittinen ohjausryhmä kokoontui eilen linjaamaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyön etenemistä. Valtakunnallinen valmistelu on ratkaisevassa vaiheessa lainsäädäntövalmistelun siirtyessä eduskunnan käsittelyyn tämän ja ensi kuun aikana. Mikäli lainsäädäntö hyväksytään ilman viiveitä, siirtyminen väliaikaishallintoon tapahtuu tämän hetken tietojen mukaan kesäkuun tai viimeistään kesän aikana.

Keski-Pohjanmaa aikoo hakea mukaan uudistuksen valinnanvapauspilottiin. Pilottien tarkoitus on tukea valinnanvapauslain toimeenpanoa jo ennen lain varsinaista voimaantuloa ja edesauttaa uudistuksen onnistumista. Pilotointiin osallistumisesta ja pilottihakemuksen sisällöstä päätetään ensi viikon maanantaina Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten hallituksen kokouksessa. Pilottihakemukset tulee jättää ministeriölle ensi viikon torstaina.

Pilotin käynnistyminen edellyttää valinnanvapauslain hyväksymistä eduskunnassa.
Eduskunnan on tarkoitus hyväksyä sote- ja maakuntauudistuksen lakipaketti touko-kesäkuussa. Tällöin pilotit olisi mahdollista aloittaa heinäkuun alusta ja varsinaisen palvelutuotannon piloteissa pitäisi käynnistyä viimeistään ensi vuoden alusta.

Lue myös: Soiten lasten päivystyksen pilotti jatkuu ensi kesäkuun alkuun saakka

Kilpailut

Uusimmat